+90 549 791 09 45
300 TL ve üzeri ÜCRETSİZ KARGO
+90 549 791 09 45
300 TL ve üzeri ÜCRETSİZ KARGO

Maket Ağaç Nasıl Yapılır?

Yapılan maket evlerin ya da farklı yapı maketlerin süslenmesi ve daha iyi bir dekora kavuşturulması için maket ağaçlara sıklıkla başvurulmaktadır. Özellikle Covid-19 salgını ile birlikte bireylerin ev içi alanda daha fazla zaman geçirmek zorunda kalmaları ve maket yapımının daha yaygınlaşmaya başlaması, maket ağaç yapımına olan ilgiyi de arttırmıştır. Bu durumda maket ağaç nasıl yapılır sorusu, evde maket yapanların en çok aradıkları konulardan biridir. Ağaç maketi yapmak için, tıpkı ev maketlerinde olduğu gibi kullanılabilecek pek çok malzeme bulunmaktadır. Kullanılacak malzemeye göre ağaç yapımı da değişiklik göstermektedir.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Kendin Yap Projesi (DIY) Nedir?

Ağaç Maket Yapmak için Gerekli Malzemeler

Ağaç maketi yapmak için kullanılabilecek malzemelerin başında gerçek ağaç yaprakları ile ince dallar ya da düz çubuklar gelmektedir. Ayrıca bu malzemelerin birleştirilmesi için bir de tutkal gereklidir. Öncelikle ağaç yaprakları makas ile ince ince kıyılmalıdır. Kıyılan ağaç yaprakları geniş bir tepsi içerisine alınmalıdır. Daha sonra ince çubuk üzerine, düz şekilde kesilmiş ince mukavva şeritler her yönden yapıştırılmalıdır. Sonrasında ise bu mukavvaların her iki yüzeyi de tutkal ile kaplanmalı ve tepside bekletilen kıyılmış ağaç yapraklarına batırılarak tamamen kaplanması sağlanmalıdır. Daha geniş yaprakları olan bir ağaç maketi yapabilmek için, ilk sıradaki yaprakların üzerine tutkal çekerek bir sıra daha kıyılmış yaprak eklemek mümkündür.

Maket Ağaç Nasıl Yapılır?

Bakır tel de maket ağaç yapımı için sıklıkla kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. İlk yönteme göre daha profesyonel ve daha gösterişli olan bu yöntemde, birkaç metre bakır tel, tutkal ve ağaç renginde keçeye ihtiyaç vardır.  İlk olarak keçe küçük parçalar halinde doğranmalı ve geniş bir kap içerisine alınmalıdır. Elde edilmek istenilen ağacın boyuna göre 8 ila 10 kadar aynı boyda bakır tel kesilmeli ve daha sonra bu teller aynı hizada tutularak ikiye katlanmalıdır. Katlama işleminden sonra açık kalan uçlar ağaç dalları gibi sağa sola doğru açılmalıdır. Altta kalan kapalı kısım ise ağacın kökü olacak şekilde bükülmelidir. Sonrasında bakır telin açılan kısımları fırça yardımı tamamen tutkal ile kaplanmalıdır. Bu işlem için püskürtmeli tutkal kullanmak da mümkündür. Son olarak da tutkal ile kaplanmış dalların doğranmış keçe kutusuna batırılması ve tamamen keçe ile kaplanması sağlanmalıdır.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Dioramaya Başlayanlar İçin Püf Noktalar: Diorama Malzemeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir